Je was erbij > Overzicht

21E ZWEMWEEK : AFSCHEID VAN HET HOGE BLEKKER BAD KOKSIJDE - 03/12/2004

De 21e zwemweek is in Koksijde met vierduizend deelnemers succesvol afgelopen. De laatste groet aan het hoge blekkerbad van 1973, waaruit bleek dat veel kinderen de suisbuis misten (gesneuveld voor de voorbereiding van de werken). Volgend jaar opent het gloednieuw zwem- en recreatiebad de deuren en belooft de zwemweek een grandioos succes te worden.

De vrijdag-zwemmarathon voor de leerlingen van de Koksijdse basisscholen is vol enthousiasme verlopen. Alle schoolnetten hadden zich ingeschreven en de leerlingen waren gebrand om de kleuren van hun school te verdedigen. Uiteindelijk kwam de Vrije Basisschool De Ark als winnaar uit de sportieve strijd met 3360 meter. De Letterzee, de Vrije school Oostduinkerke en de gemeentescholen van Koksijde - Oostduinkerke hadden eveneens hun inbreng in de totale afgelegde afstand 16390 meter.

De extra zwemlessen voor kleuters bereikte het maximum toegelaten deelnemers (18). Op zaterdagmorgen waren een tachtigtal vroege vogels present voor het ontbijtzwemmen. Ook de andersvaliden hebben genoten van hun eigen uurtje.

Op zondagvoormiddag waren de conditiezwemmers op post. Vanaf 10.30u. startte Jo Arend zijn aperitiefconcert, dat uitmondde in een danspartij. 's Avonds werd het hinderniszwemmen op touw gezet. Lukas Oyaert, Pieter Ahtchiev, Thomas Saubain, Jasper Ocquet, Mathias Saubain, Stephanie Pylyser, Louisiana Mees, Lore Deneffe, Daphne Plaetevoet en Wendy Desaever zetten in hun respectievelijke categorie de scherpste tijden neer.

De andersvaliden zetelden op maandagmiddag aan de koffietafel op de tonen van Danny Geryl. Intussen konden ze genieten van de recreatienamiddag voor de scholen en beleefden ze de schattenjacht mee.

Op dinsdag waren de 55-plussers aan de beurt voor een ontspannend zwemuurtje en een uitgebreide koffieklets. Woensdag was de hoogdag voor de windkracht 10 fans, die het materaal van de duikers van het 40e smaldeel Heli even uitprobeerden onder instructie van de redder-duikers.

Op donderdag was het hinderniszwemmen geprogrammeerd. Een gesmaakte omloop diende als behendigheidstest. Bij de groeperingen legde De Dreve uit Veurne 3115 meter af. Hun inspanningen werden nadien ruim weggespoeld tijdens een gezellige babbel in het cafetaria.

Op zaterdag konden de andersvaliden een uurtje invullen en tijdens de namiddag was het recreatiezwemmen aan de beurt. Het geheel werd plechtig afgesloten op zondagmiddag. Schepen van sport Pat Stockelynkc reikte de hoofdprijzen uit.

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.