Je was erbij > Overzicht

Cecilia Casariego stelt tentoon in Galerij Alinia - Poperinge - 25//08/2004

Cecilia Laura Casariego werd in 1973 geboren in San Martin, Buenos Aires (Argentinië). Vanaf haar twaalf jaar begint ze haar plastische studie in verschillende private werkplaatsen in haar geboortestad. In 1989 volgt ze lessen in de "Escuela de Artes Visuales" (school voor visuele kunsten) in San Martin terwijl ze nog steeds haar studies in het secundair volgde.

Terwijl ze daarna 's morgens in het Ministerie Van Justitie werkt als vingerafdrukspecialiste, volgt ze de cursus "Dibujo en el Hemisferio Izquierdo" bij profesor Daniel Fidanza gedurende een jaar, wat haar in contact brengt met de plastisch kunstenares Maria Luisa Mannassero, bij wie ze zes jaar werkt. Onder Mannassero's vleugels perfectioneert Cecilia zich in de portretkunst. In 2000 tenslotte gaat ze werken bij de plastische kunstenaar Juan Doffo in Capital Federal, met wie ze vaak samen exposeert.

Door de verslechtende politieke en economische toestand in Argentinië hoopt Cecilia op een betere toekomst en vertrekt naar Spanje, waar ze in 2003 de prestigieuze El Corte Inglés - wedstrijd wint (Santander). Daarnaast houdt ze zich vooral bezig met binnenhuisdecoratie en bedrijfsportretten. Eind februari 2004 vertrekt ze samen met haar echtgenoot Bruno Mazereel naar zijn thuishaven in Vlaanderen.

Cecilia staat bekend voor het weergeven van de mens in al zijn eenheid. Portretten maken laten haar toe de mens te tonen hoe die werkelijk is.

Cecilia vat het als volgt samen: " Kunst is voor mij een synoniem van sensaties, en dit is wat ik probeer te omvatten wanneer ik schilder. Als gevolg heeft het bekijken van personen zich voor mij onvermijdelijk vervormd in het waarnemen van hun impliciete, wat het esthetische aanvult. Uiteindelijk toont de mens zich aan mij in zijn totaalbeeld als de meest complete en verontrustende manifestatie van kunst. Wat de mens in me opwekt wil ik vanuit mijn persoonlijke visie en met verschillende technieken en standpunten overbrengen."

Op de tentoonstelling zullen vele technieken aan bod komen: olie op papier, inkt en kleurpotlood, aquarel en pastel, en dit vooral met de mens als centrale figuur. Het wordt een verzameling van kleuren en technieken.

Deze tentoonstelling kunt U gratis bezoeken bij Kunsthandel - Galerij Alinia, Hondstraat 44 (rechtover de post) te Poperinge. Tel; 057- 33 67 69, website http://www.alinia.be en dit van 21 augustus tot en met 25 september 2004. Iedere werkdag geopend van 9.00 - 12.00 u en van 13.30 - 18.00 u. Gesloten op zondag en maandagvoormiddag. Bij Kunsthandel - Galerij Alinia kunt U ook terecht om uw portret of dat van iemand anders te laten schilderen door Cecilia. Meer info in de winkel.

Website van Cecilia Laura Casariego: http://www.casariegoart.com

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

  • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
  • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
  • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
  • Je grootmoeder wordt 100 jaar
  • Je huwt
  • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
  • Julle krijgen een kindje of een tweeling
  • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

  • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
  • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.