Je was erbij > Overzicht

Walter Capiau kwam Koekelare kermis voorstellen - Koekelare - 28/08/2004

Ambassadeurs van het opbouwende Koekelare

De VZW Koekelare Leeft heeft voor de vierde keer een bijzonder gevarieerd programma samengesteld waardoor de lokale kermis van vrijdag 3 tot en met maandag 6 september 2004 tot een heus festival is uitgegroeid. Er is vooral gezorgd voor een grote waaier van muziekgenres en live muziek voor jong en oud. Niemand minder dan Walter Capiau kwam onlangs naar Koekelare om dit kermisprogramma van de vzw Koekelare Leeft voor te stellen.

Walter Capiau vertelt:” De vzw Koekelare Leeft komt tegemoet aan een nood die kleinere gemeenten hebben. Koekelare Leeft heeft zijn eigenheid niet verloren, maar wakkert zijn eigenheid aan door mensen lokaal dichter bij elkaar te brengen. Zo wil de vzw een maatschappij waar de lokale verbondenheid niet teloor gaat. De kermis opent op vrijdag 3 september om 13.30 uur met een seniorennamiddag vol variété, show, dans en magie, maar vooral met muziek van Kurt Crabbe. Deze is nog steeds actueel, want Crabbe maakte in 2004 nog een Duitse cover van Andy Borg. Andere vedetten zijn het Duo Pleks met de clowns Pleks en Timo. Deze ken ik persoonlijk nog van hun optredens in Bobejaanland,” zegt Walter Capiau. Als special guest is er Mieke. De show duurt ongeveer anderhalf uur. Om 18.30 uur opent de kermis en kan het publiek een kwartier gratis van de kermisattracties genieten. Walter Capiau:”Ik weet niet of er andere gemeenten zijn die dit doen. Het is prachtig dat dit in een gemeente zoals Koekelare kan en dit terwijl op veel plaatsen kermissen achteruit boeren, zal dit hier niet het geval zijn. De gratis kermis is een ideaal lokmiddel.” Om 22 uur is er op de Markt (Sint-Maartensplein) een groots vuurwerk, gevolgd door een gratis Funky Town Party in de stijl van “Ik was 20 in ‘80” door dj Peter van Laer. Walter Capiau:”Ik heb gehoord dat de hoogste pijlen van het vuurwerk wel 150 meter hoog zullen gaan. Normaal is een vuurwerk een sluitstuk, maar hier is dat de plechtige opening. Ook de omliggende gemeenten zullen zien dat Koekelare Leeft,” zegt Walter Capiau. Op zaterdag 4 september openen de kermisattracties om 16 uur en is er om 17 uur vanaf het terras van het gemeentehuis een cadeauworp voor de kleinsten van Koekelare. Om 21 uur zijn er gratis optredens door de zeskoppige Twins Band, samengesteld uit voormalige muzikanten van de Soapband, Mama’s Jasje en de covergroep The Chain. Zanger Filip Bollaert en zangeres Marjolein brengen covers uit de jaren ’80 en ’90. Een van de gasten van The Twins Band is Claudia Decaluwé, bekend van het succesduo Shana en de groep Spark. Ook Isabelle Adam is van de partij en special guest is Coco jr., gevolgd door Touch of Joy met Xandee en Sergio.

Koekelare zal leven

Walter Capiau becommentarieert altijd positief:”Ik vind dit een zeer goede keuze van de organisatie. Sergio wordt immers via ons geboekt en volgens ik heb vernomen zal Sergio met de kermis nog vanuit een rolstoel moeten zingen. Je zult zien dat hij toch een enorm spektakel zal brengen. Sergio heeft zich tot het uiterste en zal op muzikaal vlak ook vuurwerk brengen,” zegt Walter Capiau. Om 15 uur op zondag 5 september is er een petanquewedstrijd begeleid door Michel Fauconnier. Walter Capiau:”Deze bekwame man zorgt ervoor dat de mensen in alle rust hun spierkracht in de armen kunnen meten.” Om 20 uur is er een optreden door ’t West-Vlams Gemiengeld Vintekoor, een vaste waarde op Kermis Koekelare. ”Naar volgens ik gehoord heb, kunnen hier veel mensen de nummers van het Westvlams Gemiengeld Vintenkoor meezingen. Dat vind ik een zeer sociaal gebeuren,” zegt Walter Capiau. Om 20.45 uur is het de beurt aan Gunther Neefs. Walter Capiau vertelt: ”Wist je dat Gunther Neefs voor de eerste keer op de televisie heeft gezongen in mijn programma? Dat was in Walters verjaardagsshow. Ik vind dat Gunther echt die muzikale klasse van zijn vader Louis mee heeft en dat zal hij ook in Koekelare met zijn grote klasse bewijzen.” Op maandag 6 september wordt de kermis besloten maar niet vooraleer om 21 uur Will Tura Live heeft plaatsgevonden. Hij wordt om 20 uur al voorgegaan door een verrassingsact. Walter Capiau: ”De afsluiting van dit programma is een concert met Will Tura. Dit is het orgelpunt en het is een even mooie afsluiter als Raymond van het Groenenwoud het jaar ervoor. Koekelare zal werkelijk leven dankzij Stefaan Lauwyck, Fiëlla Ouhama, Michel Goderis, Marc Willaert, Filip Wostyn, Gontrand Boucquez, Christophe Desmet, Gilbert Dekeyser en Jean-Pierre Mollefait. Stilletjesaan worden deze mensen ook een beetje ambassadeurs van het nieuwe opbouwende Koekelare dat via een kleine groep mensen met enorme dadenkracht mensen blijven verbazen, terwijl de tijd veelal ontbreekt. Toch doen ze het en staan ze garant voor een vlekkeloze organisatie, “ zegt Walter Capiau. (Andy Vermaut)

Alle evenementen zijn gratis bij te wonen in de feesttent achter het gemeentehuis, behalve op maandag waar Will Tura 20 euro kost. Voorverkoop Will Tura in De Kroon, St.-Maartensplein 2, Hertog van Arenberg, Moerestraat 1, Hemelsbreed Verschil, Moerestraat 3, PC Studio, Dorpstraat 52, AD Delhaize Koekelare, Ringlaan 86, 't Kroegje, Dorpstraat 50, Den Doedel, Noordomstraat 13, La Noche, Oostmeetstraat 66 Meer info op www.koekelareleeft.be

Walter Capiau:”Stilletjesaan worden de mensen van Koekelare Leeft een beetje ambassadeurs van het nieuwe opbouwende Koekelare dat via een kleine groep mensen met enorme dadenkracht mensen blijven verbazen, terwijl de tijd veelal ontbreekt. Toch doen ze het en staan ze garant voor een vlekkeloze organisatie.” (foto Andy Vermaut)

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.