Je was erbij > Overzicht

Inbraak tijdens huwelijksfeest in huis liefdeskoppel - Koekelare - 21/08/2004

Jo Wallyn:”De kater is voor ons gebleven!”

Jo Wallyn echtgenote van Daniël Morel uit de Belhuttebaan 80 in Koekelare kwam op de trouwnacht van Tom Slembrouck en Joke Morel een paar verse schoenen ophalen, alwaar ze vaststelde dat er in haar woning waar het huwelijkskoppel inwoont, was ingebroken. Eerst dacht ze dat het om een flauwe grap ging of ontspoorde en gezonde nonchalance, maar niets bleek minder waar. De dader(s) zijn binnengekomen langs een raam in de logeerkamer dat vermoedelijk met een koevoet werd geforceerd.

Jo Wallyn doet het verhaal. Jo:”Mijn nieuwe schoenen knelden. Ze waren een half maatje te klein, dus ging ik naar huis op zoek naar andere schoenen. Het feest zou immers beginnen. Feestzaal De Vrede in Ichtegem is immers niet zo ver weg. Ik kwam thuis omstreeks 00u15. Toen ik de voordeur opendeed zag ik op de commode dat twee deksels van sierpotjes waren verwijderd. Ik dacht nog dat enkele vrienden al bezig geweest waren om het huis te versieren. De trouwers Joke Morel en Tom Slembrouck wonen immers bij ons in. Toen ik doorliep naar de woonkamer zag ik enkele openstaande deuren en lades van onze grote wandkast. Ik dacht nog altijd aan een gezonde nonchalance. Ik had er geen erg in. Uiteindelijk werd het mij duidelijk wanneer ik in de keuken arriveerde. In de open lade van de kast pal naast de oven zag ik mijn blauwbebloemde juwelenkistje open liggen. Al mijn juwelen waren hieruit verdwenen, maar gelukkig waren het voor het grootste deel nepjuwelen. Toch zaten er twee gouden juwelen in van mijn dochter Julie. Ik was me direct bewust van de inbraak en heb onmiddellijk de politie opgebeld die zeer vlug ter plaatse kwam. Ik ben daarna doorgespurt naar de slaapkamer en zag er ook open deuren alwaar een portefeuille met huishoudgeld is gestolen. Ook mijn roze spaarvarken is verdwenen en twee potjes met kleingeld. In de kast van onze logeerkamer werd ook het geld uit mijn portefeuille ontvreemd. Gelukkig zat er maar een 40-tal euro in. Het is wel raar dat het blauwe spaarvarken van onze Julie niet is meegenomen. Dat had waarschijnlijk te maken met het feit dat er teveel kleingeld (eurocentjes) in zaten. Het kan natuurlijk ook zijn dat de daders in allerijl hebben moeten vluchten. In de slaapkamer van mijn dochter Julie is het geld ook uit haar portefeuille gestolen. Ik heb geen moment gepanikeerd. Op maandag dacht ik… maar wat als die daders nog binnen waren geweest? Je mag er niet aan denken, hé.” Ondertussen had deze drieste inbraak ook een invloed op het trouwfeest dat in De Vrede in Ichtegem plaatsgreep. Toen genodigden daar het nieuws vernamen, gingen een groot deel van de buren naar huis om te controleren of er ook bij hen niet was ingebroken. De zaal liep bijna leeg. De sfeer was eventjes minder, maar nadat iedereen alles had gecontroleerd, kon het feest weer in gang schieten met een grote polonaise.”De kater van het trouwfeest is voor ons wel gebleven. Dit huwelijksfeest zullen we wellicht nooit vergeten,” zegt Jo Wallyn. (Andy Vermaut)

Foto 1: Het raam van de logeerkamer dat door de daders is geforceerd. (Foto Andy Vermaut)

Foto 2: De daders zijn waarschijnlijk via de tuin van de buren achteraan binnengekomen en ook weer langs daar gevlucht. Je ziet dat er over de afsluiting is geklommen. (Foto Andy Vermaut)

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie organiseren of bezoeken een rommelmarkt, een tentoonstelling, ...
 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.