Je was erbij > Overzicht

Broer en zus, Suzanne en Michel Vandeweghe in de kijker - Pervijze - 10/08/2003

Op 10 augustus 2003 vierden we in de kerk van Pervijze het gouden jubileum van ZUSTER SUZANNE VANDEWEGHE. Zij trad in het begin van de jaren '50 binnen in het klooster van de zusters van Liefde van Roeselare. Ze legde er de geloften af van zuiverheid, armoede en gehoorzaamheid op 10 augsutus 1953. Hiermee zocht ze zich met deze religieuze gemeenschap van vrouwen totaal beschikbaar te stellen voor het Rijk van God : namelijk een heel grote plaats geven aan God en de naaste in haar hart. Ze was dan ook aan het werk in Roeselare en Brugge. Verschillende jaren in het onderwijs van de allerkleinsten en nadien, toch ook al enkele jaren beschikbaar voor allerhande mensen in nood. We wensen zuster Suzanne nog veel gelukkige jaren toe.

In dezelfde kerk van Pervijze en wel op 7 september, had de afscheidsviering plaats van PETER MICHEL VANDEWEGHE, scheutist. Hij vertrekt terug naar Kameroen, een rustig land in West - Afrika. Hij kent Afrika en zijn mensen al voor een goed stuk want hij verbleef er al 37 jaar : 16 jaar in Noord Kongo, 3 jaar in Senegal en 18 jaar in Kameroen. Hij mag houden van zijn mensen. Al die jaren was hij betrokken bij de zending van de Heer. Het betekent : vanuit de geest van het Evangelie bekommerd zijn om het geluk van velen en in de mate van de tijd en zijn mogelijkheden er iets aan te doen. We wensen ook het beste aan Pater Michel en vergeten hem niet.

Foto van Zuster Suus Vandeweghe en Pater Michel Vandeweghe (in typisch kleed van Kameroen), samen met de familie in Pervijze. Foto getrokken in de missie-expo op zondag 7 september 2003.

Met dank aan Philippe Vindevogel voor de info en foto's.

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

  • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
  • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
  • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
  • Je grootmoeder wordt 100 jaar
  • Je huwt
  • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
  • Julle krijgen een kindje of een tweeling
  • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

  • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
  • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.