Je was erbij > Overzicht > HOME

Kunstschilder Jean-Pierre Desaegher schenkt schilderij aan politiezone Spoorkin - Veurne - 17/10/2003

Ter gelegenheid van het éénjarig bestaan van de lokale politie Spoorkin schonk de Veurnse materieschilder Jean-Pierre Desaegher een schilderij aan de zone, en meer bepaald aan de dienst "slachtofferbejegening". Het werk draagt de titel "Verdrukte Vrouw" en symboliseert het slachtoffer in onze maatschappij. Dankzij de inzet van de politiemensen wordt er nu meer aandacht besteed aan de positie van slachtoffers van misdrijven. Sinds de inplaatsstelling van de lokale politie wordt een 24-uren permanentie verzekerd voor de zogenaamde "slechte nieuwsmeldingen" en de opvang van slachtoffers van misdrijven. Deze dienst staat onder de deskundige leiding van inspecteur Michèle Frederick. Zonechef José Clauw is fier op zijn medewerkers die soms in de meest (emotioneel) moeilijke omstandigheden hun job moeten uitvoeren.

Op de foto: burgemeester-voorzitter van het politiecollege Jan Verfaillie, de echtgenote van de kunstenaar Anita Velle, zijn toekomstige schoondochter, kunstschilder Jean-Pierre Desaegher (onder het schilderij), zonechef José Clauw en Michèle Frederick, diensthoofd slachtofferbejegening lokale politie Spoorkin.

Kunstenaar Jean-Pierre Desaegher koestert een oprechte waardering voor het werk van deze mensen en overhandigde op vrijdag 17 oktober 2003 het schilderij dat opgehangen werd in het slachtofferonthaal van het zonegebouw. Jean-Pierre werd geboren te Veurne. Reeds op zeer jonge leeftijd voelde hij dat de kunst een heel bijzondere aantrekkingskracht op hem uitoefende. Op eigen houtje ontwikkelde hij een heel persoonlijke stijl, daarbij gebruik makend van allerhande materialen, zoals glas, spiegels, zand, hout, … kortom alles wat in zijn handen kwam en dat in combinatie met zijn creativiteit kunst kan vormen. Zijn kleurenpalet wordt nog steeds geïnspireerd door Cobra; de kunstenaarsgroepering die eind jaren '40, begin jaren '50 grootse vernieuwingen hebben voortgebracht. de belangrijkste vertegenwoordigers waren Karel Appel, Corneille, Constant en Hugo Claus.

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

  • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
  • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
  • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
  • Je grootmoeder wordt 100 jaar
  • Je huwt
  • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
  • Julle krijgen een kindje of een tweeling
  • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

  • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
  • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.