Je was erbij > Overzicht

Westhoekverstandhouding speelt voetbal - 07/05/2003

Hieronder het verslag van de vriendschappelijke wedstrijden RE Mouscron - Westhoekverstandhouding, van woensdag 7 mei 2003.

 • Preminiemen (- 11 jaar): RE Mouscron 5 - 1 Westhoekselectie

  Tegen een niet-overtuigende thuisploeg hebben wij helemaal geen goede wedstrijd gespeeld. Nogmaals is het bewezen dat onze jongens heel wat moeilijkheden ervaren met het groot veld ...

  Halverwege de eerste helft werd een verkeerd inwerpen genadeloos afgestraft. De rechterflank van Excelsior kreeg zó de volledige ruimte en hun inzetten werd met een prachtig vluchtschot afgewerkt. Enkele minuten later kon de Moeskroense spelverdeler zonder enige tegenstand, met de bal aan de voet, door onze verdediging lopen om koelbloedig af te werken. Ruststand: 2–0.

  De tweede periode begon hoopgevend, daar wij de aansluitingstreffer konden scoren op hoekschop. De eerste vijf minuten van deze speelhelft hebben onze preminiemen mooi tegenstand geboden, en ze hebben zelfs licht speloverwicht kunnen afdwingen.
  Maar het waren de thuisspelertjes die tot scoren kwamen: 3–1. Eenmaal op achterstand, was het beste er af. Wij moesten ons beperken tot verdedigen om de schade zó laag mogelijk te houden. Enkele dubieuze beslissingen van de scheidsrechter leidden ertoe dat de thuisploeg nog twee doelpunten scoorde, hetgeen de eindcijfers op 5–1 zette.

 • Miniemen (- 13 jaar): RE Mouscron 4 - 1 Westhoekselectie

  Na 15 wedstrijden zonder nederlaag maken de Westhoekminiemen er opnieuw kennis mee, tegen een uitmuntend spelende eerstejaarsploeg van Moeskroen.

  Tijdens de eerste helft werden onze spelers op alle vlakken overklast door hun tegenstander. Wij misten vandaag die gedrevenheid waarmee we vele van onze vorige wedstrijden naar onze hand konden zetten. De ruststand, 4–0, zegt voldoende ...

  Tijdens de tweede speelhelft zagen we een veel agressievere Westhoekploeg. Moeskroen kreeg niet meer dezelfde vrijheid als in de eerste periode, waardoor hun combinaties ook niet meer zo goed vlotten. Beide ploegen waren nù aan elkaar gewaagd.
  Dankzij veel inzet lukten we een tiental minuten voor tijd een verdiend én eerreddend doelpunt. Moeskroen van zijn kant was iets meer in balbezit, maar was niet in staat ook maar één echt uitgespeelde kans af te dwingen. Eindscore: 4–1.

  Moeskroen is zonder twijfel de beste ploeg die we tijdens deze campagne ontmoet hebben. De 4–1 uitslag is dan ook een logische weergave van het spelbeeld. Proficiat aan onze jongens voor hun inzet tijdens de tweede helft!

 • Kadetten (- 15 jaar): RE Mouscron 1 - 8 Westhoekselectie

  Neen, de uitslag moet niet andersom zijn, het is wel degelijk 1–8! De Westhoekkadetten zitten duidelijk in een betere periode, nà de 7–1 cijfers van vorige zaterdag. Dit is ook grotendeels te danken aan het feit dat alle gekwetsten terug zijn, zodat we opnieuw au grand complèt aan een wedstrijd kunnen beginnen!

  Na een wat aarzelende start en met enkele kansjes voor de thuisploeg kon Bram de bal onderscheppen, doorsturen naar Dimitri, die op zijn beurt Brian in de diepte stuurde om zo koel af te werken! Blijkbaar gaf deze actie onze jongens vleugels, want bij de rust stond het reeds 0–5, dankzij goed combinatiespel.

  Na de pauze, hetzelfde spelbeeld en onze spelers die de wedstrijd rustig uitspeelden en zó een mooie overwinning boekten. Eindstand: 1–8.

  Sterke prestatie van de gehele Westhoekploeg, onder leiding van verdediger Jonas!

Alle info & resultaten op onze website www.westhoekverstandhouding.org

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

 • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
 • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
 • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
 • Je grootmoeder wordt 100 jaar
 • Je huwt
 • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
 • Julle krijgen een kindje of een tweeling
 • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

 • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
 • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.