Je was erbij > Overzicht

Uitreiking Gouden Pluim - Koekelare - 22/02/2003

Groene Pluim voor Groene Stopcontacten

Op zaterdag 22 februari 2003 reikte Agalev Westhoek voor de vijfde keer een Groene Pluim uit. Met een Groene Pluim wil Agalev initiatieven of personen in de verf zetten die zich in het afgelopen jaar extra verdienstelijk hebben gemaakt voor de kwaliteit van het leven in de Westhoek.

Dit jaar ging de Groene Pluim 2003 naar het project ‘Groen Stopcontact’ van de vzw de BOOT. De uitreiking vond plaats in de Oude Brouwerij van Koekelare. Wim Packet, Julien Geldof en Bart Castelein van vzw de BOOT namen de Groene Pluim in ontvangst van minister Jef Tavernier. Dit jaar is de Groene Pluim een sculptuur van Erik Baeyens uit Nieuwpoort.

Vzw de BOOT is volop bezig op de site van de Drie Grachten (Houthulst) met de uitbouw van de eerste Belgische ecohaven. Vanaf 17 april 2002 (bezoek van de staatssecretaris voor energie Olivier Deleuze) staan er zowel zonnefietsen, zonneboten als minstens één zonneauto ter beschikking. Tegelijk wil vzw de BOOT in de Westhoek een netwerk van Groene Stopcontacten aanbieden. Deze Groene Stopcontacten hebben tot doel de actieradius van de door de BOOT ter beschikking gestelde zonnefietsen, -boten en –auto’s te vergroten. Groene Stopcontacten vind je vaak vlakbij een restaurant, een goed (eet)café, bruggen en andere kunstwerken, musea, gemeentehuizen, vvv-kantoren, bezienswaardigheden, B&B,… Momenteel staan er reeds 53 Groene Stopcontacten ter beschikking, verspreid over de hele Westhoek.

De elektriciteit uit een Groen Stopcontact komt van het gewone stroomnet. Maar – en dit maakt de stroom uit een groen stopcontact groen – vzw de BOOT garandeert dat er minstens evenveel groene stroom wordt geproduceerd als er stroom wordt afgetapt uit een groen stopcontact. Deze groene stroom wordt (deels) geproduceerd door de fotovoltaïsche panelen op de boot Isera.

Meer info over vzw de BOOT op www.deboot.be

Met dank aan Agelev voor de info en de foto.

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

  • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
  • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
  • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
  • Je grootmoeder wordt 100 jaar
  • Je huwt
  • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
  • Julle krijgen een kindje of een tweeling
  • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

  • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
  • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.