Je was erbij > Overzicht

Verkiezing Miss Westkust - Koksijde - 13/08/2003

Angélique is allereerste "Miss Westkust"

Deze week greep in het CasinoKoksijde de allereerste verkiezing plaats van "Miss Westkust". Het werd een wervelende show met héél veel volk, een sportieve ambiance, swingende muziek en vooral: tien beeldige, West-Vlaamse jongedames. Na de verschillende proeven en défilé's mocht de 20-jarige Angélique Vanwijnsberghe uiteindelijk het felbegeerde "Miss Westkust"-lint rond haar ranke taille gorden. Eerste ere-dame werd Lindsy Dehollander (20), tweede eredame Lieselot Baes (21).

De organisatoren, het feestcomité Koksijde en Westkust Magazine, glunderen alvast na afloop van de verkiezingsshow. "De opkomst overtrof onze stoutste verwachtingen.", lacht Feestcomité-voorzitter Patrick Mullier. "Zo'n 550 dolenthousiaste aanwezigen maakten er een sfeervolle en tegelijk zeer sportieve avond van. En Barbara Dex was gewoonweg subliem."

Miss België Julie Taton

"De "Miss Westkust"-verkiezing draaide niet alleen om het uiterlijk", verduidelijkt Frederic Devos, hoofdredacteur van het organiserende blad Westkust Magazine. "Natuurlijk moesten onze finalisten défileren. Eerst in casual-outfit, vervolgens in badpak en in avondkledij. Maar er werd ook veel aandacht besteed aan de présence. Zo moest elke miss zich in 2 à 3 minuten tijd op een originele manier voorstellen. Op het einde van de show werden onze meisjes dan op de rooster gelegd door onze jury. Zij kregen elk enkele onvoorbereide vragen op hen afgevuurd. De jury werd nota bene voorgezeten door Cécile Muller, voorzitter van het organisatiecomité Miss België. Ze werd hierbij bijgestaan door Miss België Julie Taton, en tal van prominenten uit onze regio."

Ambassadrice

Uiteindelijke winnares werd Angélique Vanwijnsberghe uit Anzegem. Zij was met kop en schouders de publiekslieveling, terwijl ze ook de jury naar haar elegante hand kon zetten. "Eerlijk gezegd had ik nooit gedacht dat ik het zou halen.", vertelt een stralende Angélique. "Mijn mede-finalisten waren stuk voor stuk rad van tong en bijzonder mooi, vandaar. In elk geval ben ik dolblij met de titel van Miss Westkust. Ik wil mij zoveel mogelijk tonen op evenementen in De Panne, Koksijde, Nieuwpoort en Veurne. Ik wil namelijk een goede ambassadrice worden voor de Westkust. En daar zal ik mijn uiterste best voor doen!"

Doorstoten naar Miss België

Lindsy Dehollander uit Langemark eindigde nipt als eerste ere-dame, maar mag onze provincie vertegenwoordigen als Finaliste van Miss België. Ook de tweede ere-dame, Lieselot Baes uit Avelgem, maakt nog kans als Finaliste Miss België. Maar daarvoor moet ze wel nog goed scoren tijdens de "Miss België"-herkansingen eind september. De 10 finalisten mochten een prijzenpot van zo'n € 4.000 onder elkaar verdelen.

"Miss België achter de schermen"

Geven we tot slot nog mee dat de hele "Miss Westkust"-verkiezingsshow gevolgd werd door twee cameraploegen van het programma "Miss België achter de schermen". Wie de show dus gemist heeft, kan dit najaar op VTM terecht voor een ruime samenvatting!

-----------------------------

De finalisten van "Miss Westkust" samen met Cécile Muller, Miss België Julie Taton en de verantwoordelijken van het organiserende blad Westkust Magazine.

Op de foto "Miss Westkust" en ere-dames, samen met de makers van het organiserende blad, Westkust Magazine. V.l.n.r. herkent u Lieselot Baes (tweede ere-dame), Frederic Devos, Miss Westkust Angelique Vanwijnsberghe, Yves Roose en eerste ere-dame Lindsey Dehollander.

Miss Westkust Angelique Vanwijnsberghe wil een goede ambassadrice voor onze regio worden. (foto E. De Meyer)


© Eric De Meyer

Met dank aan Westkust Magazine voor de foto's.

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

  • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
  • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
  • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
  • Je grootmoeder wordt 100 jaar
  • Je huwt
  • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
  • Julle krijgen een kindje of een tweeling
  • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

  • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
  • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.