Je was erbij > Overzicht

Fiets- en wandeltocht OVM - Kemmel - 31/08/2003

Met de zegen van de weergoden vertrokken we met een kleine groep enthousiastelingen voor een verkwikkende fietstocht, afgewisseld met een leerrijke wandeling over de Kemmelberg. Van aan het station zetten we de tocht in via het idyllische Wijtschate over rustige plattelandswegen. Onder de hoede van Philip, hun herder en gids per fiets, kronkelde de groep naar het marktplein van Kemmel, waar elk zijn stalen ros stevig verankerd achterliet om te voet hun weg verder te zetten.

Na dit eerste verkwikkende deel van de tocht, kon de groep zich tegoed doen aan een hapje en een drankje ( aangeboden door de organisatie) in herberg 'de Hollemeersch'. Met deze broodnodige energie opgeladen werden we meegenomen door Renata Bruggeman, een polyvalente gids van de streek. Wij hadden gekozen voor de culturele inslag, evenwel doorspekt met allerlei wetenswaardigheden uit de natuur. De eigenschappen van sommige planten, geografische kenmerken in het landschap en prachtige verzichten op onze eigen streek. Zoals gezegd werd er ook aandacht besteed aan de culturele geschiedenis van de Kemmelberg. Middeleeuwse landbouwcultuur, Keltische bewoning, de eerste wereldoorlog. Aangename en zwarte bladzijden uit ons verleden werden belicht.

Onze gids kon nog uren doorgaan en wij konden ook niet genoeg krijgen van de rijke uiteenzetting, maar de tijd was niet onbeperkt, dus trokken we ons terug in een van de aangename volkse cafeetjes in het centrum van Kemmel. Nadat de tocht wat verwerkt was en we nieuwe krachten hadden opgedaan konden
we de terugtocht aanvatten.

Gezelligheid en gezondheid troef. Een must voor volgend jaar.

Met dank aan Norbert Gadeyne voor de info en foto's.

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

  • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
  • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
  • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
  • Je grootmoeder wordt 100 jaar
  • Je huwt
  • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
  • Julle krijgen een kindje of een tweeling
  • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

  • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
  • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.