Je was erbij > Overzicht

Westhoekverstandhouding speelt voetbal - 26 & 27/04/2003

Miniemen (- 13 jaar): Toernooi van KSVI Zuid West in Harelbeke

Eliminatieronde

Miniemen 3– 1 KFC Wakken
KSVI Zuid West A 0– 0 Miniemen
Ingooigem 0– 4 Miniemen

De Westhoekminiemen waren dit weekend te gast op het toernooi van KSV Ingelmunster, dat een niet onaardig deelnemersveld bijeen bracht, met ploegen als KV Oostende A & B, KSVI Zuid West A & B, Zwevegem Sport, SV Zulte-Waregem, KFCSV Wevelgem City, RC Waregem, ... én de Westhoekselectie.

Westhoekminiemen – KFC Wakken
Onze miniemen namen van meet af aan de wedstrijd in handen, en kwamen vrij snel 2–0 voor. Wakken kon slechts sporadisch dreigen en benutte een kleine aarzeling in onze defensie om tegen te scoren. Nog vóór de rust stond het reeds 3–1.
De tweede helft werd een maat voor niets. Wakken was vooral op verdedigen aangewezen. Wijzelf lieten de vele kansen onbenut, zodat de eindstand op 3–1 bleef steken. De strafschoppenreeks, met Vincent in de hoofdrol, eindigde op 5–1 in ons voordeel.

KSVI Zuid West A – Westhoekminiemen
In de gietende regen zagen we een spannende partij tussen KSVI en de Westhoekspelers. Vooral in de tweede helft toonden onze jongens zich de meest bedrijvige ploeg, maar konden - door wateroverlast op het veld - te weinig open kansen creëren. Het bleef dan ook 0–0 tot het einde.
De strafschoppenreeks was niet goed voor hartlijders! Nà tien strafschoppen voor elke ploeg, trok KSVI uiteindelijk aan het langste eind met 8–7.

Ingooigem – Westhoekminiemen
Ingooigem bleek geen partij voor het Westhoekteam dat, ondanks het zware veld, vrij mooie combinaties ineen knutselde. Niettegenstaande onze tegenstrever hoofdzakelijk aan verdedigen dacht, werd hun doelman bestookt vanuit alle kanten. De 0–4 eindstand is een terechte weergave van het klassenverschil tussen beide ploegen.
De strafschoppenreeks eindigde op 3–3.

De Westhoekminiemen eindigden verdiend eerste in hun groep, want KSVI kwam in hun wedstrijd tegen Wakken niet verder dan 0–0. Onze volgende tegenstander zou dus Zwevegem Sport worden, kampioen in hun provinciale reeks (B) ...

Finalewedstrijden

Zwevegem Sport 0– 0 Miniemen
SV Kortrijk 0– 0 Miniemen

Zwevegem Sport – Westhoekminiemen
Het werd een vrij gesloten wedstrijd, met twee aan elkaar gewaagde ploegen. Veel kansen vielen er niet te noteren, zodat het bij een logische 0–0 eindstand bleef. Strafschoppen moesten uitwijzen wie naar de ultieme finalewedstrijden zou doorstoten. Daarin toonden onze jongens zich de beteren met 2–3.

SV Kortrijk – Westhoekminiemen
SV Kortrijk, kampioen in reeks L, bleek een taaie tegenstander. De eerste helft verliep evenwichtig, maar in de tweede helft trok SV het spel meer en meer naar zich toe en kon enkele keren gevaarlijk dreigen. Onze verdediging hield stand, zodat ook deze wedstrijd in een scoreloos gelijkspel eindigde.
Strafschoppen moesten ook hier de finalist aanduiden, en opnieuw toonde onze selectie zich het koelbloedigst met 3–4 winst.

Deze twee overwinningen leidden onze miniemen regelrecht naar de finale, die de twee best voetballende en meest aanvallend ingestelde ploegen van het toernooi tegenover elkaar stelde.

Finale

KV Oostende B 1 – 4 Miniemen

Onze spelers startten aan een verschroeiend tempo. Reeds na één minuut kon de scheidsrechter niets anders dan een strafschop te fluiten; feilloos omgezet stond het al 0–1. We bleven het KVO-doel bestoken, en hadden pech toen de 0–2 op de deklat belandde. Het was echter maar uitstel, want korte tijd daarna werd een schitterend genomen hoekschop even schitterend afgemaakt. 0–2: een meer dan verdiende voorsprong halfweg de eerste helft.
KVO aan zijn kant probeerde de bakens te verzetten, maar botste op een collectief erg sterke Westhoekploeg. De beste kansen waren verder nog voor ons maar het bleef bij 0–2 aan de rust.
Het spelbeeld veranderde niet in de tweede helft. De Westhoekminiemen bleven de wet dicteren! Al snel werd het 0–3 op een vrij mooi opgezette aanval. KVO werd een vijftal minuten later beloond voor hun inzet, na een kleine aarzeling in onze verdediging (1–3). Nog in dezelfde minuut werd de hele KVO-ploeg op een hoopje gespeeld, en 1–4 stond op het bord.
De resterende tijd bleven onze jongens demonstreren hoe mooi voetbal wel kan zijn ...

Eindscore 1–4: voetbal, een FEEST !!

Eindklassement

1. Westhoekverstandhouding
2. KV Oostende
3. RC Waregem
4. SV Kortrijk
5. Zwevegem Sport
6. KSVI Zuid West A

--------------------------------------------------------------------------------

Preminiemen (- 11 jaar): Meiklokjestoernooi in Oostende

Eliminatieronde

VG Oostende 1 – 4 Preminiemen
VAR 0 – 7 Preminiemen

De jongens hebben in Oostende een prachtig toernooi gespeeld. De schiftingswedstrijden werden eerder gemakkelijk gewonnen, en dit leverde ons team meteen een plaats in de halve finale op:

Halve finale

Hoepertingen 0 – 2 Preminiemen

Het heeft onze preminiemen bloed, zweet en tranen heeft gekost om deze halve finale tot een goed einde te brengen, maar met 0–2 op het scorebord konden ze toch doorstoten naar de finale ...

Finale

KV Oostende 2– 2 Preminiemen

De tegenstanders waardeerden het frisse voetbal van de Westhoekselectie, maar helaas mocht het in de finale niet baten. Hoewel we bij de rust een voorsprong hadden van maar liefst twee doelpunten, en dit dankzij enkele spectaculaire reddingen van doelman Robin, zijn onze spelers in de laatste 8 minuten van de partij ten onder gegaan, onder grote druk van de 2de jaars nationale van KVO. Eindstand: 2–2.
Jammer genoeg hebben we deze finale dan verloren bij het nemen van de strafschoppen (3–2).

Een hartelijke proficiat aan alle jongens, die ons een heerlijke dag gegeven hebben in zeer moeilijke omstandigheden: het weer was immers slecht, en de organisatie niet optimaal. Het middagmaal was wel lekker (vol-au-vent met frietjes), echter geen eten voor een goede sportprestatie, en nogal duur ...

Eindklassement

1. KV Oostende
2. Westhoekverstandhouding
3. Hoger op Oostende
4. Hoepertingen

Alle info & resultaten op de website www.westhoekverstandhouding.org

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

  • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
  • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
  • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
  • Je grootmoeder wordt 100 jaar
  • Je huwt
  • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
  • Julle krijgen een kindje of een tweeling
  • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

  • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
  • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.