Je was erbij > Overzicht

Westhoekverstandhouding speelt voetbal - 23/04/2003

Hieronder het verslag van de vriendschappelijke wedstrijden Sporting Lokeren Sint-Niklaas Waasland - Westhoekverstandhouding, van woensdag 23 april 2003.

Preminiemen (- 11 jaar): Sporting Lokeren 8 - 0 Westhoekselectie

Net zoals tegen Club Brugge vorige week, moesten onze preminiemen spelen volgens de normen van de miniemen. Mogelijk was er hier opnieuw een communicatiestoornis tussen de club en het secretariaat van de verstandhouding? Aangezien het voor de jongens helemaal niet interessant is om zó te spelen, zijn betere en duidelijkere afspraken naar volgende campagne toe wenselijk: maximaal 9 tegen 9, op een kleiner veld, en tegen eerste jaars nationale.

De wedstrijd werd dan ook volledig gedomineerd door de Lokerense jongens. Wij hebben enkel met hand en tand de score zo laag mogelijk proberen te houden. Toch slaagden onze spelers er in om enkele keren de thuisverdediging in verlegenheid te brengen, echter zonder resultaat. Ruststand: 4–0.

Moe en zonder veel moraal, hebben de Westhoekpreminiemen de tweede helft aangevat. Ei zo na heeft onze gelegenheidsspits, doelman Sven, de aansluitingstreffer kunnen maken, maar zijn poging werd van de lijn weggewerkt. De match eindigde uiteindelijk op 8–0 cijfers ...

Hartelijk proficiat aan alle 10 spelers voor hun sportiviteit en hun inzet tijdens deze wedstrijd!

--------------------------------------------------------------------------------

Miniemen (- 13 jaar): Sporting Lokeren 1 - 4 Westhoekselectie

Na het drukke Paasweekend, stond ons deze week met Lokeren, alweer een zware tegenstander te wachten.

Onze miniemen hadden hun toernooizege in Lauwe blijkbaar nog niet goed verteerd, want ze kwamen er gedurende de eerste helft gewoon niet aan te pas tegen een goed bewegend, snel combinerend en kort opzittend Lokeren. Met een zestal grootse reddingen voorkwam doelman Giani een vernedering voor de Westhoekminiemen. Toch moest hij zich éénmaal gewonnen geven, wat de ruststand op 1–0 bracht.

De start van de tweede helft werd aanvankelijk een kopie van de eerste. Nu was het de beurt aan doelman Vincent om zich in de kijker te spelen en ons team te behoeden voor een grotere achterstand. Onze eerste kans kwam er op het kwartier, nà handspel van de thuisdoelman net buiten de grote rechthoek. De vrije trap werd schitterend in de kruising getrapt, en het stond verrassend 1–1. De thuisploeg was aangeslagen.
Onze jongens begonnen nu meer in zichzelf te geloven, de posities werden beter ingevuld, er werd korter op de tegenstrever gespeeld, en stilaan lukten de combinaties beter. In de resterende tijd mochten we nog driemaal toejuichen.
Eindscore: 1–4.

--------------------------------------------------------------------------------

Kadetten (- 15 jaar): Sporting Lokeren 7 - 1 Westhoekselectie

Lokeren was één van de betere ploegen die we dit seizoen mochten ontmoeten. Klein van gestalte maar snel van uitvoering, gaven ze ons een lesje van het spel!

Met een vertimmerde verdediging kwamen enkele mankementen in onze ploeg nogal vlug aan het licht. Tegen een dergelijke ploeg worden individuele missertjes genadeloos afgestraft. Té braaf zijn en zich laten wegtikken door voortdurend de bal te volgen en niet de man, leidde de Westhoekkadetten naar de rust met een 3–0 achterstand. Een mooie actie van Geluwe, die helaas op het dwarshout strandde, was het enige wapenfeit van deze periode.

In de tweede speelhelft gingen onze jongens fysisch ten onder. Ze hielpen zelfs een beetje mee met de tegenstander, door zelf in doel te besluiten of zomaar de Lokerense middenvelders te laten inschuiven en te scoren. Op één van onze tegenstoten konden we dan toch een eerreddend doelpunt scoren.
Eindscore: 7–1.

Aandachtig blijven, en het gevaar proberen inschatten, blijft een belangrijk werkpunt voor onze spelers. Ze kijken teveel naar de bal en soms onvoldoende naar het bewegen van de tegenstander op het veld.

Alle info & resultaten op de website www.westhoekverstandhouding.org

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

  • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
  • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
  • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
  • Je grootmoeder wordt 100 jaar
  • Je huwt
  • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
  • Julle krijgen een kindje of een tweeling
  • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

  • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
  • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.