Je was erbij > Overzicht

Westhoekverstandhouding speelt voetbal - 19-21/04/2003

Hieronder het verslag van de Paastoernooien die de Westhoekverstandhouding gespeeld heeft, van zaterdag 19 tot maandag 21 april 2003. Miniemen (- 13 jaar): 28ste Paastoernooi van Lauwe

Eliminatieronde

Miniemen 3 – 0 FC Marke
KFCSV Wevelgem City 0 – 4 Miniemen
WS Lauwe A 0 – 2 Miniemen
Miniemen 6 – 0 Rekkem

Westhoekminiemen – FC Marke
Tegen Marke trokken de Westhoekminiemen onmiddellijk in de aanval. Een bal belandde op de lat en een afstandsschot werd nog net uit de kruising gered. Toch werd het nog vrij gemakkelijk 2–0 vóór de rust.
In een iets mindere tweede helft scoorden onze jongens nog éénmaal. Eindstand: 3–0.

KFCSV Wevelgem City – Westhoekminiemen
Wevelgem was vooraf bijna zeker van een finaleplaats. Dit was echter zonder onze miniemen gerekend, die een bijna perfecte wedstrijd speelden tegen een toch wel ontgoochelend Wevelgem, dat niet één kans wist af te dwingen. Onze spelers wisten in iedere speelhelft twee van de vele kansen te benutten.
Een knappe 0–4 overwinning, en Wevelgem opnieuw met beide voetjes op de grond!!

WS Lauwe A – Westhoekminiemen
Nà de 0–8 cijfers van enkele weken geleden, leek Lauwe een gemakkelijke klus te zullen worden. Niets was minder waar! We zagen twee aan elkaar gewaagde ploegen in een spannende wedstrijd.
De Westhoekminiemen konden vrij vroeg de score openen. De thuisdoelman behoedde zijn ploeg van een grotere achterstand met enkele knappe reddingen. De gelijkmaker voor Lauwe strandde op de paal, zodat het 0–1 bleef bij de rust.
In de tweede helft bleef de thuisploeg dreigen. Onze jongens benutten een vijftal minuten voor affluiten een foutje in de thuisdefensie om tot 0–2 uit te lopen. Meteen was de wedstrijd gespeeld.

Westhoekminiemen – Rekkem
Rekkem kon, mits winst, nog aanspraak maken op een finaleplaats. Ze werden echter weggetikt! Zonder tot het uiterste te gaan, scoorden onze miniemen in iedere speelhelft driemaal. Eindscore: 6–0.

Knappe tweedaagse van onze selectie. Met een 4 op 4, een doelpuntensaldo van vijftien gescoord en géén enkele tegen, mochten ze maandag oververdiend in de finale aantreden. Wat de finale ook nog mocht brengen, het toernooi was voor ons al geslaagd ...
Enig minpuntje voor ons is de kwetsuur van Semir. We wensen hem alvast een spoedig herstel en een snelle terugkeer toe.

SC Menen, eveneens zonder enig puntenverlies en geen enkel tegendoelpunt tijdens het toernooi, werd uiteindelijk onze tegenstrever in een finale die uitgroeide tot een echte cupmatch ...

Finale: SC Menen 2 – 3 Miniemen

Beide ploegen startten nogal nerveus, maar onze jongens namen de eerste initiatieven. Sporting rekende vooral op zijn snelle spitsen en kon, bij hun eerste kans, de score openen na amper zeven minuten. Even waren de Westhoekminiemen van slag. Gelukkig viel er toen geen tweede tegendoelpunt. Al snel kregen we de wedstrijd onder controle en liepen de combinaties weer vlotter. Menen - bevoordeeld in gestalte - verdedigde fel, soms op het randje af, en poogde geregeld de buitenspelval op te zetten. Dit werd hen echter fataal, want nog vóór de rust glipten onze spelers er tweemaal doorheen, en konden ze gaan rusten met een 1–2 voorsprong.
De tweede helft was nog maar pas gestart en het stond al 1–3 op het scorebord, nà een te korte terugspeelbal. Wie toen dacht dat de match gespeeld was, kwam bedrogen uit! Menen zette onze verdediging onder druk en voorkwam dat we ons gewoon combinatiespel konden spelen. Toch kregen we nog enkele keren de kans gevaarlijk uit te breken, maar het verlossende vierde doelpunt kwam er niet. Zeven minuten voor affluiten scoorde Menen op hoekschop de aansluitingstreffer. Ons miniementeam kon nù enkel nog aan verdedigen denken, en had het geluk dat de gelijkmaker in het zijnet belandde ...
Eindstand: 2–3.

Voor het tweede jaar op rij, winnen de Westhoekminiemen het toernooi van KWSC Lauwe. Het werd een hard bevochten zege in een ware cupsfeer op én rond het veld. Onze jongens bewijzen hier dat ze het ook in moeilijke omstandigheden aankunnen. SC Menen verdiende niet deze wedstrijd te verliezen, maar volgens de meeste - neutrale - voetballiefhebbers was de Westhoekverstandhouding de beste ploeg van het toernooi.
Voor de jarige begeleider Steve, alvast een mooi verjaardagsgeschenk. En natuurlijk kreeg hij er nog een warme douche bovenop!!

Eindklassement

1. Westhoekverstandhouding
2. SC Menen
3. KFCSV Wevelgem City
4. KV Kortrijk

Alle info & resultaten op de website www.westhoekverstandhouding.org

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

  • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
  • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
  • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
  • Je grootmoeder wordt 100 jaar
  • Je huwt
  • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
  • Julle krijgen een kindje of een tweeling
  • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

  • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
  • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.