Je was erbij > Overzicht

Westhoekverstandhouding speelt tegen Club Brugge - 16/04/2003

Hierbij het verslag van de vriendschappelijke wedstrijden Club Brugge - Westhoekverstandhouding van woensdag 16 april 2003.

Preminiemen (- 11 jaar)

Club Brugge 7 - 0 Westhoekselectie


Wij waren de partij al verloren vooraleer deze nog te spelen. De verantwoordelijken van Club Brugge hadden immers de match volledig in hun voordeel geregeld! Onze jongens werden een wedstrijd aangeboden met de volledige regels van de kadetten: er werd met 11 spelers gespeeld, dit op een groot veld, met de gewone doelen en met de buitenspelregel. Allemaal regels die voor onze "gewestelijke" jongens volledig nieuw waren.Tijdens de eerste helft hebben onze spelertjes redelijk goed weerwerk geboden. Ze hebben zelfs een paar kansen afgedwongen maar spijtig genoeg niet kunnen scoren. Het was daarentegen de thuisploeg die de rust inging met een 2–0 score; twee doelpunten die door de home-referee ten onrechte werden goedgekeurd.

De tweede speelhelft was er voor onze preminiemen teveel aan. Ze moesten optornen tegen een volledig andere - lees: betere en frissere - thuisploeg. De cijfers liepen uiteindelijk op tot 7–0.

Hartelijk proficiat aan alle jonge Westhoekspelers voor hun sportiviteit én inzet!

---------------------------

Miniemen (- 13 jaar)

Club Brugge 2 - 3 Westhoekselectie


De wedstrijd tegen Club Brugge is elk jaar opnieuw één van de hoogtepunten van de Westhoekcampagne. Onze jongens waren dan ook uiterst gemotiveerd en vol vertrouwen om ook deze match tot een goed einde te brengen.

Maar hun vertrouwen kreeg al na twee minuten een flinke deuk, want de thuisploeg strafte geklungel in onze defensie genadeloos af: 1–0. Twee tellen werd het ei zo na 2–0, maar gelukkig kon Club niet besluiten. De thuisploeg was gedurende de hele eerste helft op alle gebied de betere ploeg.
De Westhoekminiemen moesten vooral achter de bal aanlopen, en konden slechts sporadisch een goede actie opzetten. Kort vóór de rust werd één van die acties dan ook afgerond met een knap afstandschot, en 1–1 werd de ruststand.

In de tweede helft zagen we een totaal andere Westhoekploeg. Er werd veel korter op de tegenstrever gespeeld, we waren agressiever in de duels, er werd veel sneller op de bal ingespeeld, enz... waardoor de Brugse jongens - vooral tijdens het eerste kwartier - achter de bal moesten aanhollen. Onze spelers kwamen meteen ook verdiend 1–2 voor.
De thuisploeg herstelde geleidelijk aan het evenwicht, en werd tien minuten voor affluiten beloond met de gelijkmaker. Hun vreugde was echter van korte duur want een snelle tegenaanval over de linkerflank werd bekroond met een derde doelpunt. In de resterende minuten gaven onze jongens nog weinig kansen weg. Wat Brugge in de slotminuten ook nog probeerde, de stand bleef verder ongewijzigd: 2–3.

Voor veel jeugdspelers is het een drooom om tegen hun leeftijdsgenoten van Club Brugge te kunnen spelen. Deze wedstrijd dan ook nog winnend afsluiten, dàt is pas de max! Onze miniemen hebben een prachtig resultaat neergezet en vooral tijdens de tweede helft knap voetbal gespeeld.
We moeten echter wél realistisch blijven, en durven erkennen dat Club op voetbaltechnisch vlak veel sterker was ...

--------------------------

Kadetten (- 15 jaar)

Club Brugge 4 - 0 Westhoekselectie


In een heerlijk zomerweertje gaven we Brugge een sprankelende partij. Eerder defensief gestart, konden we lange tijd gelijke tred houden. Toch kunnen we niet ontkennen dat hun voetbal van betere makelij was! Door het voortdurend inschuiven van de Brugse jongens, moest onze attente doelman geregeld tussenkomen. Maar op één van hun tegenstoten werden onze kadetten toch gevloerd. We waren dan ook tevreden met een 1–0 ruststand.

Met windvoordeel dachten we dat de tweede helft in ons voordeel zou kantelen. Onze doelpoging spatte echter op de dwarsligger, de buitenspelval deed het goed. Maar de tegenstander speelde het slim. Een individuele actie en een Bruggeling glipte door de mazen van het net; onze doelman kreeg logischerwijze het nakijken.
Fysisch gingen onze spelers tenslotte volledig onderuit. Gelukkig konden ze een grotere schade vermijden dankzij de doelwachter enerzijds, en door het falen net vóór de doelmond van de Brugse aanvallers anderzijds. Eindscore: 4–0.

Niettegenstaande deze nederlaag, kunnen we terugblikken op een behoorlijke wedstrijd tegen een eerste nationaler.
Randnieuws: Dimitri en Marijn komen wellicht binnenkort terug op het veld, wat ons meer ademruimte kan geven. Hopelijk zullen de blessures van Kevin en Stijn niet te ernstig uitvallen, zodat we aanstaand weekend met een twaalftal valide spelers naar het Toernooi van Heist-op-den-Berg kunnen afreizen.

-------------------------

Alle info & resultaten op onze website www.westhoekverstandhouding.org

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

  • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
  • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
  • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
  • Je grootmoeder wordt 100 jaar
  • Je huwt
  • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
  • Julle krijgen een kindje of een tweeling
  • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

  • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
  • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.