Je was erbij > Overzicht

Persconferentie Packo - Diksmuide - 29/03/2002

Historiek

In 1974 richtte de familie Packo uit Zedelgem samen met Fullwood (melkmachine constructeur in Engeland) het bedrijf Fullwood-Packo. Hun voornaamste taak was de fabricatie van roestvaste stalen componenten voor melkmachines. Daarna startten ze met de eigen ontwikkeling van een gamma industriële pompen bestemd voor agro- en voedingsindustrie.

In 1995 huldigde Packo Diksmuide haar nieuwe bedrijfgebouw in. De productie-oppervlakte steeg en er werden nieuwe kantoren in gebruik genomen. Ook plaatsten ze een nieuwe installatie waarmee ze roestvrij staal konden beitsen en elektrolytisch polijsten zowel voor derden als voor eigen productie.

Stand van zaken vandaag

De vestiging in Diksmuide is samengevoegd met die van Zedelgem onder de noemer Packo Inox. Er zijn momenteel 73 mensen aan de slag bij Packo Inox afdeling Diksmuide. Hun zakencijfer bedraagt 10 miljoen euro. Diksmuide maakt deel uit van de Fullwood-Packo holding die produceert in België, England, Nederland en Brazilië en commercieel actief in meer dan 80 landen wereldwijd.

Haar taken vandaag kun je onderverdelen in vier categorieën:

Het vervaardigen van roestvast, stalen melkmachinecomponenten waarbij ze nauw samenwerkt met haar partners in de Fullwood-Packo holding.
De productie van industriële, roestvast, stalen centrifugaalpompen bestemd voor oa voedings-, pharmaceutische en cosmetische industrie.
Beitsen en elektrolytisch polijsten. Dat is nodig om alle onzuiverheden , lasverkleuringen en ingedrukte ijzerdeeltjes uit het roestvast staal te halen.
Het maken van componenten voor haar moederbedrijf in Zedelgem.
Nieuwe productie-afdeling

Door constante groei van Packo Inox afdeling Diksmuide met 7 % over de laatste tien jaar was het terug noodzakelijk om het bedrijf uit te breiden. De nieuwe productieruimte bevat een productiecapaciteit van 2000 m² en een beitsafdeling van 600 m2. Dat brengt de totale bedrijfsoppervlakte op 7600 m².

De uitbreiding heeft volgende voordelen :

ze kunnen stukken met ongelimiteerde grootte behandelen in de nieuwe beitsbaden
door de uitbreiding van de productieruimte zullen ze een breder pompengamma kunnen aanbieden
door de nieuwe lay-out is een betere doorstroming van hun goederen mogelijk.
Afscheid van Chris Vandekeere

Hierna vindt u een curriculum vitae van Chris Vandekeere die de fakkel doorgeeft aan Danny Maenhout.

Naam : Chris Vandekeere - Leeftijd : 54 jaar
Woonplaats : Grote Theus 108 in Varsenare bij Jabbeke

Overzicht loopbaan:
Drie dagen na het beëindigen van mijn studies Ingenieur startte ik bij Packo in Zedelgem.

Van 1971 tot 1978 : Packo productie melkkoeltanks in Zedelgem
Van 1978 tot 1979 : Ministerie van tewerkstelling en arbeid
Van 1979 tot 1980 : BN Brugge afdeling ALUVAN
Van 1980 tot 1986 : Algemeen directeur bij Packo Agri nv in Zedelgem
Van 1986 tot vandaag : Algemeen Directeur bij Packo Inox Diksmuide en bestuurder bij Packo Inox

- Belangrijkste verwezenlijkingen

In 1989 vond een Management Buy-Out plaats. Samen met twee andere collega's kochten we Fullwood-Packo over en bouwden het in zijn geheel uit. Niet zonder trots kan ik zeggen dat Packo Inox Diksmuide uitgegroeid is tot een professioneel, toekomstgericht bedrijf.

- Wat blijft je het meest bij zowel op professioneel als op menselijk vlak

Vooral de open, familiale maar professionele sfeer hielpen mij om me op een creatieve manier te ontwikkelen. Samen met mijn collega's en personeel behaalden we goede resultaten wat het belangrijkste blijft voor een directeur.

- Waarom neem je afscheid en waarmee zul je je bezighouden

Ik ben ervan overtuigd dat je de kans moet geven aan jonge, ambitieuse mensen om Packo Inox Diksmuide verder uit te bouwen. Ik zal me straks bezighouden met mijn boerderij, kunst en nog duizenden andere ideeën.

Packo Inox Diksmuide huldigt nieuwe productieruimte in

Diksmuide-Door de constante groei van Packo Inox afdeling Diksmuide was de uitbreiding van het bedrijf een noodzaak. De nieuwe productieruimte beslaat een oppervlakte van 2600 m2. Naast een verhoging van de productiecapaciteit heeft het Diksmuids bedrijf er ook een beitsafdeling ondergebracht. Algemeen Directeur Chris Vandekeere huldigde de nieuwe ruimte in en vervulde hiermee zijn laatste taak bij Packo.

"De afgelopen tien jaar maakte Packo Inox afdeling Diksmuide een constante groei mee van 7 %. Daarom bouwden we een nieuwe productieruimte, "zegt Danny Maenhout, nieuwe manager bij Packo Inox Diksmuide. Het nieuwe gebouw heeft een productiecapaciteit van 2000 m2 en een beitsafdeling van 600 m2. De totale bedrijfsoppervlakte komt hiermee op 7600 m2.

Door de uitbreiding kunnen ze nu stukken met ongelimiteerde grootte beitsen en hun pompengamma verhogen. Daarnaast hebben ze het bedrijf heringedeeld zodat de doorstroming van goederen vlotter verloopt.

Tijd om de fakkel door te geven

Chris Vandekeere (54) vervult met de inhuldiging zijn laatste taak bij Packo Inox Diksmuide. " Ik wil jonge ambitieuse mensen de kans geven om het bedrijf verder uit te breiden, " vertelt Chris. Hij zal zich straks concentreren op zijn boerderij, kunst en duizend andere zaken.

Danny Maenhout (37) zal zijn taak als algemeen directeur overnemen. " Ik werkte twaalf jaar bij Packo in Diksmuide en ging daarna voor drie jaar aan de slag in de vestiging in Zedelgem als business-unit manager voor melkkoeltanks, "aldus de nieuwe directeur.

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

  • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
  • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
  • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
  • Je grootmoeder wordt 100 jaar
  • Je huwt
  • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
  • Julle krijgen een kindje of een tweeling
  • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

  • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
  • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.