Je was erbij > Overzicht

Actie Rode Punten - Nieuwpoort 10/08/2002

De Responsible Young Drivers (RYD) zullen tijdens de tweede helft van augustus de wegen en kruispunten in en om Nieuwpoort onder de aandacht brengen. Enkele gevaarlijke punten van het wegennet aan de kust zullen aangeduid worden met panelen met een groot rood punt versierd met een bananenschil.

De "bananenschil op een rood punt"-borden wijzen de bestuurders er op dat ze een gevaarlijke zone naderen. Het symbool van de bananenschil is een eenvoudige, amusante manier om te zeggen: "Opgelet, hier kan het gevaarlijk worden, indien je niet oppast loop je het risico op je bek te gaan"… een beetje zoals Guust Flater wanneer die niet kijkt waar hij zijn voeten zet.

Op plaatsen met een rood punt, haal je je voet van het gas, ben je voorzichtig. Kortom, het is een herinnering om op die plaats zeker géén flaters te slaan!

De stijl van de affiches is bewust plezierig. De RYD wil immers de weggebruikers op hun verantwoordelijkheden wijzen en hen niet de les spellen. De actie Rode Punten is dan ook een goed voorbeeld van de positieve boodschap die de Responsible Young Drivers willen uitdragen: ze is gericht op het veranderen van het gedrag door een bewustwording om een verantwoord rijgedrag aan te nemen.

4 kruispunten zullen door de Responsible Young Drivers van panelen voorzien worden: 2 tot 10 borden per kruispunt zullen langs de weg geplaatst worden. Deze herhaling van de borden moet de automobilisten er van bewust maken dat ze een beruchte gevaarlijke zone naderen.

Het doel van de actie is er voor te zorgen dat de bestuurders, ook na het verwijderen van de panelen, deze zones onthouden als echt gevaarlijk, hetgeen ze al hebben bewezen….

De Responsible Young Drivers zullen het hier niet bij laten. De actie zal namelijk in de maand september herhaald worden in de regio Brussel en Waals Brabant.
Het uiteindelijke doel is de actie volgend jaar over gans het land te voeren.

Verder waren de Responsible Young Drivers op 15 augustus aanwezig in Nieuwpoort tijdens de Rode Kruis Duck Race. Je kon er je kennis van het verkeer testen in de verkeersquiz en misschien won je wel een rijvaardigheidsstage.

Wie rijdt, denkt na. Hier nog meer dan elders!

Hieronder een aantal foto's van de symbolische oprichting van het eerste Rode Punt op het kruispunt Kaai-Astridlaan in Nieuwpoort op 10/08/2002.

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

  • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
  • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
  • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
  • Je grootmoeder wordt 100 jaar
  • Je huwt
  • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
  • Julle krijgen een kindje of een tweeling
  • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

  • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
  • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.