Je was erbij > Overzicht

Miss Elegantie 2002 gekroond in de feestzaal van De Panne - 04/08/2002

Zondag 4 augustus ll. werd de traditionele Miss - Elegantie verkiezing gehouden in De Panne. De weergoden waren de organisatoren niet bijzonder gezind, want bij het eerste defilé werden de hemelsluizen open gezet, zodat alles diende te verhuizen naar de gemeentelijke feestzaal. Met enige vertraging zetten daar dan 18 meisjes hun mooiste en beste beentje voor. Het defilé werd afgewisseld met fraaie dansnummers van "The Ronald Lee White Dancers" onder het thema Brazilië en Parijse Lido, alsook met een geslaagd optreden van de zanger Christoff met zijn zus Lindsay.
De verkiezing is opgebouwd uit 3 defilés, waarbij de missen in vrijetijdskledij, in badpak en in avondkledij de professionele jury proberen te overtuigen van hun kwaliteiten.

An Jaspers uit Kontich werd verkozen tot Miss Elegantie De Panne 2002. Deze 23 jarige hostess styliste behaalde in De Panne haar derde overwinning, want zij werd eerder dit jaar verkozen als Miss Provincie Antwerpen en was eveneens finaliste in de verkiezing van Miss Sports Belgium. Dankzij de medewerking van heel wat sponsors uit De Panne en omstreken ontving zij een rijk gevulde prijzenpot, ter waarde van om en bij de 2.500 EUR. Zo kreeg zij ondermeer enkele waardebons, een reis naar Lloret de Mar, een verblijf in een vakantiedorp en in een hotel te De Panne.

Eerste eredame werd Sabina Claes uit Hoevenen die ook reeds Aardbeiprinses Melsele 2002 werd en bij de finalistes behoorde van Miss Diamant 2002 en Miss Vlaanderen 2002. Tweede eredame werd Helena Herbosch uit Varsenare. Ook zij kregen een waaier aan geschenken. Vierde werd Marieke Van Ghyseghem uit Gooik en op de vijfde plaats kregen wij dan Delphine Depondt uit Torhout.

De overige kandidates waren : Katrien Plaquet uit Zwijndrecht, Lana Caudron uit Stekene, Isabelle Marchoul uit Mechelen, Odile Desbeck uit Mechelen, Carmen Norman uit Ieper, Céline Roose uit Passendaele, Kelly Lambrechts uit Merksem, Veerle Schamp uit Heist-op-den-Berg, Delphine Vandaele uit Zwevezele, Swapna Chettri uit Westende, Vanessa Pierroni uit Geel, Vanessa Bossuyt uit Kortrijk en Elke Leysen uit Broechem.

Haute Coiffure Brian uit de Westhoeklaan in De Panne stond in voor het verzorgen van de kapsels, de make-up werd gedaan door Yanniq uit Meerbeke en de choreografie was onder de kundige leiding van Veronique Maes. Na de verkiezing werden alle kandidates met hun familie uitgenodigd op een receptie aangeboden door de Dienst voor Toerisme in de foyer van het gemeentehuis.

Foto's en info: gemeente De Panne - www.depanne.be

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

  • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
  • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
  • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
  • Je grootmoeder wordt 100 jaar
  • Je huwt
  • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
  • Julle krijgen een kindje of een tweeling
  • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

  • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
  • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.