Je was erbij > Overzicht

Theater "Cyrano De Bergerac" - Oostduinkerke - 28 en 29/04/2001

VEERTIEN JONGEREN SCHITTEREN MET CYRANO DE BERGERAC

In het voorbije weekend vonden de eerste twee voorstellingen plaats van Cyrano, de derde productie door jongeren van het onafhankelijk theater Oostduinkerke.

Aan de reacties van het publiek te peilen was het een schot in de roos. Ruim twee uur konden de jongeren, die tussen 14 en 18 jaar oud zijn, het publiek boeien met de intriges van dit klassiek verhaal.

De vele locaties die dit stuk vereist werden met een sober maar goed uitgekiend decor op scène getoverd. De grime was efficiënt en geloofwaardig, de kostuums deels gestileerd,zonder afbreuk te doen aan de sfeer van de 17de eeuw.

Hoofdrolspeelster Irina Maernhoudt golfde door de 156 bladzijden tekst heen alsof ze ze zelf geschreven had. Met haar fijne mimiek, haar speelstijl, haar zwierigheid met cape en sabel, en de kolossale neus die haar gezicht sierde kon ze iedereen bekoren. We zagen ook heel sterke prestaties van de andere hoofdrollen: een nijdige en machtswellustige De Guiche (Maud Vanhauwaert), de bevallige maar niet minder sluwe Roxane (Delfine Vansteenkiste) en een uitdagende en bijwijlen ontroerende Christian (Caroline Devriendt). Maar het kleine podium van Het Bedrijf bood met evenveel trots plaats aan een sterk acterende groep van jonge mensen, die na vijf maanden hard werken prima op mekaar waren ingespeeld en met veel vertrouwen volksfiguur, vertrouwensman Le Bret, vechthaan Valvert, monnik, donkenlap Lignière, soldatentroep, kapitein , buffetjuffrouw, kamermeisje, betweter, en weet ik wat nog meer speelden.

OTO bewees in elk geval hun jongerenproducties heel ernstig te nemen door het geheel met alle nodige theatertechnieken en omkadering te verzorgen.

Foto's doorgestuurd door :

Els Debrabander, Chris en Arend Vandenberghe
OTO en Het Bedrijf
Helvetiastraat 18, 8670 KOKSIJDE
Telefoon: 058/52.12.72 - Fax: 058/52.12.72

Ook jouw informatie is hier welkom, zolang het maar betrekking heeft op (een aspect van) de Westhoek.

Enkele voorbeelden:

  • Jullie voeren een protestactie voor meer fietspaden in uw gemeente
  • Jullie bedrijf hield een opendeurdag
  • Jullie vereniging organiseert een groot evenement
  • Je grootmoeder wordt 100 jaar
  • Je huwt
  • Je ouders vieren hun huwelijksjubileum
  • Julle krijgen een kindje of een tweeling
  • ...

Foto's en een korte begeleidende tekst kun je steeds doorsturen naar info@westhoek.be

Technische vereisten:

  • foto's: apart doorsturen in gif- of jpg-formaat (max. 400 pixels breed)
  • tekst : in je mailbericht of een Word-document

Foto's en teksten die niet voldoen aan deze voorwaarden zullen systematisch geweigerd worden.